Contact:  0575 516 749

OVER ZILLAH

Goudsmid Zillah blinkt uit in creativiteit en met dit talent heeft ze zich met hart en ziel toegewijd aan het eeuwenoude ambacht van goud- en zilversmeden.

Al op jonge leeftijd was Zillah bezig haar ideeën een tastbare vorm te geven. Het was voor haar dan eigenlijk ook vanzelfsprekend dat ze ‘later’ met haar handen bezig wilde zijn. Aan de Vakschool in Schoonhoven leerde ze haar ideeën, creativiteit en interesse in mensen om te zetten in persoonlijke sieraden.
Gedurende vier jaar bekwaamde ze zich eerst in het goudsmeden. Hier bleek al gauw dat ze een bijzonder talent had voor fijn en delicaat werk, zoals bijvoorbeeld het zetten van stenen.

Vervolgens besloot ze haar vakvrouwschap verder uit te breiden met zilversmeden. Na haar proeve van bekwaamheid met vlag en wimpel te hebben afgelegd, ontving Zillah in de zomer van 2004 het diploma van volleerd goud- en zilversmid.

DROOM WORDT WERKELIJKHEID

Zillah werkte eerst een tijdje vanuit huis, maar op 7 juli 2007 werd haar droom dan eindelijk waarheid. In het monumentale pand aan de Schupstoel 6 in Zutphen opende Zillah haar winkel met open werkplaats. Daar beoefent ze sindsdien, in een mooie lichte ruimte, met enthousiasme haar vak. In de vitrines schitteren de mooiste sieraden, die door Zillah –al dan niet in opdracht- ter plekke worden vervaardigd.

zillah

‘ALS MENSEN BINNEN KOMEN ZIEN ZE MIJ ALTIJD BEZIG’

Maak geheel vrijblijvend een afspraak.